Profesyonel kullanıma yönelik sabit blenderler
Bar, kafe ve restoranların profesyonel mutfakları en kaliteli ekipmanları kullanmalıdır. Diğer ekipmanların yanı sıra doğru sabit blender seçmek de önemlidir. Bu cihaz çok çeşitli yemeklerin hazırlanmasında kullanıldığından işlevsel, güvenilir ve kaliteli olmalıdır. Profesyonel bir mutfak için en iyi sabit blender nedir? Bu konuyu makalemizde konuşacağız.
Neden profesyonel blendere ihtiyacınız var?
Kullanıcı incelemelerine göre profesyonel sabit blender, yemek hazırlama süresini önemli ölçüde azaltan iyi ve dayanıklı bir cihazdır. Neredeyse her türlü işi gerçekleştirir: öğütme, çırpma, karıştırma, doğrama. Ev kullanımı için tasarlanmış sabit bir blenderin aksine, bu cihaz daha yüksek güce sahiptir. Otomatik programların ve ek fonksiyonların çeşitliliği gibi kasenin hacmi de artırıldı.
Profesyonel blenderin temel parametreleri: seçim yaparken nelere dikkat edilmeli
Hangi profesyonel sabit karıştırıcının satın alınacağını seçerken farklı parametreleri dikkate almanız gerekir: bunlar kapasite, kasenin kapasitesi, programların ve seçeneklerin sayısı, üretim malzemesidir. Her parametreyi ayrıntılı olarak ele alalım:
- Güç. Tüketici incelemeleri profesyonel sabit blenderin gücü ne kadar büyükse o kadar iyi olduğunu göstermektedir. Güçlü cihaz pek çok şey yapabilir: Dondurulmuş etleri, sebzeleri, meyveleri doğrar ve buzu kırar. Ev kullanımına yönelik en iyi sabit blenderlerde en yüksek güç değeri 1200-1400 Watt ise, profesyonel ekipmanlarda genellikle 2000 Watt'ı aşar. Güçlü makineler sadece sert malzemeleri öğütmekle kalmaz, aynı zamanda uzun süre kesintisiz olarak kullanılabilir. Bu özellikle sürekli olarak smoothie ve kokteyllerin hazırlandığı bar ve kafelerde önemlidir.
- Kase hacmi. Sabit blenderin hangi boyuttaki kasesini seçmek daha iyidir? Profesyonel kullanım için kesinlikle 0,9'dan 2 litreye kadar büyük kapasiteli bir sürahiye ihtiyacınız var. Kase boyutunu seçerken cihazın ne için kullanılacağını düşünün. Örneğin küçük bir kafede püre halindeki çorbaları veya sosları öğütmek istiyorsanız 1-1,2 litre hacimde durabilirsiniz. Kokteyl ve smoothie hazırlamak için 2 litrelik bir kase uygundur. Kabın kapasitesini seçerken, sıçramayı önlemek için kabın sadece 2/3'ünü doldurabileceğinizi unutmayın.
- Hız, otomatik programlar. Çubuklar için en iyi seçenek birden fazla hıza sahip bir modeldir. Basit yemekler hazırlamak için 1-2 hız yeterli olacaktır. Otomatik programlar kokteyl, smoothie hazırlamak ve yiyecekleri doğramak için harcanan zamanı azaltacaktır. Tek bir düğmeye basmak yeterli olacaktır ve cihaz ürünlerin işlenmesi için gerekli parametreleri bağımsız olarak ayarlayacaktır.
- İmalat malzemesi. Sabit blenderi seçmeden önce hangi malzemeden yapıldığına dikkat edin. İyi, güçlü ve dayanıklı bir cihaz çelik veya plastikten yapılabilir. Plastik pratik, temizlenmesi kolay bir malzemedir ancak paslanmaz çelik kadar dayanıklı değildir. Paslanmaz çelik gövdeli cihazlar daha uzun ömürlü olacaktır. Ayrıca pahalı ve modern görünüyorlar.
Uygulama kapsamı
Sabit blenderin yalnızca kafeler ve restoranlar için tasarlandığını düşünmeyin. Ev için de satın alabilirsiniz. Hangi kişi farklı yemekler hazırlamak için güçlü ekipmanlara sahip olmayı reddeder? Cihaz pişirme işlemini önemli ölçüde azaltır. Bu nedenle restoran işletmesi sahipleri çok sayıda müşteriye hizmet verme fırsatına sahip olurken ev hanımları da başka şeylere zaman ayırma fırsatına sahip oluyor.
Bu tekniği kullanarak soslar ve kremalar, püreli çorbalar, soslar ve kokteyller, tatlılar hazırlayabilirsiniz. Kıyma makinesi, kahve değirmeni ve meyve sıkacağı olarak kullanılır. Sabit profesyonel blenderler incelememizde tüketicilere göre en iyi cihazlarla tanışacak ve sizin için hangi cihazı alacağınıza karar verebileceksiniz.
Sabit karıştırıcıların değerlendirmesi
En iyi sabit karıştırıcıların listesi tüketici görüşlerine göre oluşturuldu. Hem iş hem de ev kullanımına uygun cihazları içerir. Sabit blender arıyorsanız incelememizde sunulan ekipmanlara göz atın. En işlevsel, güvenilir ve verimli modelleri topladık. Belki de değerlendirmede fiyat, kalite, güç ve diğer özellikler açısından size uygun sabit bir blender bulacaksınız.

Birincilik Philips HR2228/90'ın oldu. Bu model 3 hız moduna ve 800 W'lık iyi bir güce sahiptir. Cihaz, dahil tüm malzemeleri anında öğütür buz ve fındık gibi sert olanları da. 1,5 litrelik hazne, toksik madde içermeyen yeni nesil bir plastik olan Tritan'dan yapılmıştır. Temizlemesi kolay çıkarılabilir bıçak bloku.
- Güç: 1200 W
- Hız sayısı: 3
- Hız: 24.000 rpm'ye kadar
- Sürahi hacmi: 1,5 l

Arzum AR1057 ise onurlu bir ikinciliğe sahip. Değerlendirmemizdeki liderden daha az güçlü - yalnızca 800 W. İyi bir kase hacmi 1500 ml'dir. Bıçaklar paslanmaz çelikten yapılmıştır. Kaymaz taban. Set ayrıca kahve ve baharatların öğütülmesi için bir aksesuar içerir.
- Güç: 800W
- Hız sayısı: 2
- Hız: 12.000 rpm'ye kadar
- Sürahi hacmi: 1,5 litre
- Otomatik programlar: darbe, kahve ve baharat öğütme

GoldMaster Smoti değerlendirmemizde bronz madalya kazandı. İyi bir güce sahip - 1000 W. Buz karıştırma ve kırma fonksiyonları mevcuttur. 5 farklı hız ve darbe fonksiyonu. 4 paslanmaz çelik bıçaklar ile hızlı ve verimli karıştırma. Emniyet sistemi, kazan doğru takılmadığında motoru durdurur.
- Güç: 1000 W
- Hız sayısı: 5
- Hız: 30.000 rpm'ye kadar
- Sürahi hacmi: 1,8 l
- Otomatik programlar: smoothieler, dondurma, sebze + meyveler, kremalı çorba, kuruyemişler

Kitchenaid blender milkshake, kremalı çorba ve buzlu içecekler hazırlamak için uygundur. 8 hız modu vardır. Güç 1200 W. Sorunsuz hız ayarı sağlanır. Bıçaklar paslanmaz çelikten üretildiği için uzun süre keskin kalır. Dezavantajlar arasında kullanıcılar, yüksek gürültü seviyesine ve şebekeye bağlanmak için kısa bir kabloya dikkat çekiyor.
- Güç: 1200 W
- Hız sayısı: 8
- Hız: 16.000 rpm'ye kadar
- Sürahi hacmi: 1,4 l
Çözüm
Ekipmanınızı dikkatli bir şekilde seçin, kullanım amacına odaklanın ve o
zaman kesinlikle yanılmayacaksınız.